Popunjena mjesta za online kurseve računarske grafike i savremenog rekreativnog plesa

Povodom trenutnog epidemiološkog stanja sa koronavirusom, odlukom Kriznog štaba Federacije BiH i naredbom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS u vezi sa djelovanjem na sprečavanju širenja virusa u Javnoj ustanovi „Centar kulture i mladih“ obustavljeni su svi projekti i aktivnosti, odnosno manifestacije koje okupljaju veći broj ljudi, a što uključuje i rad kurseva i škola.

Kako bi se održao kontinuitet i kvalitet rada, omogućeno je online pohađanje kurseva računarske grafike i savremenog rekreativnog plesa. Javni poziv za prijavu kandidata je zatvoren s obzirom da su sva mjesta popunjena.

 

Prvenstveni cilj naprednog kursa računara (računarske grafike) jeste da polaznike uputi u osnove tehnika i alata koji se koriste u računarskoj grafici, te da polaznici nakon završenog kursa znaju iskoristiti naučene tehnike i aplikacije u praktične svrhe.

 

Časovi će odvijaju putem jedinstvene platforme za mrežno učenje, koja omogućava konstantnu komunikaciju nastavnika sa polaznicima, što uključuje diskusije, razmjenu materijala, zadaća i testova.

 

Iz Centra kulture i mladih poručili su onima koji nisu uspjeli osigurati svoje mjesto da prate stranicu i kanale na društvenim mrežama Centra, s obzirom da će se uskoro otvarati novi pozivi za online škole i kurseve.