Centar za sport i rekreaciju za građane pripremio online trening za održavanje snage tokom izolacije

Povodom trenutnog epidemiološkog stanja sa koronavirusom, odlukom Kriznog štaba Federacije BiH i naredbom Kriznog štaba Ministarstva zdravstva KS u vezi sa djelovanjem na sprečavanju širenja virusa u Javnoj ustanovi „Centar za sport i rekreaciju Općine Centar“ obustavljeni su svi projekti i aktivnosti, odnosno manifestacije koje okupljaju veći broj ljudi, a što uključuje i rad škola sporta.

Kako bi se održao kontinuitet i kvalitet vježbanja, profesori sporta i tjelesnog odgoja iz Centra za sport i rekreaciju za građane su pripremili online trening za održavanje snage tokom izolacije.

 

Online trening moguće je pogledati na zvaničnoj facebook stranici JU „Centar za sport i rekreaciju Općine Centar: https://bs-ba.facebook.com/csrsa.ba/videos/979843539078879/

Trening se sastoji od uvodnog zagrijavanja koje traje dvije minute i glavnog dijela u kojem su prikazane vježbe snage raspoređene u serije. Svaka vježba snage traje 25 sekundi, nakon čega slijedi 10 sekundi pauze. Odmor između serija možete odrediti prema vlastitom osjećaju, mada je za osobe solidne fizičke spremnosti do dvije minute dovoljno.

 

Vježbe su namijenjene zdravim osobama, učenicima osnovnih i srednjih škola, ali svakako i odraslim osobama.