Uposlenicima i štićenicima Doma Bjelave uručena zaštitna oprema i sredstva za dezinfekciju

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima posjetio je danas Kantonalnu javnu ustanovu „Dom za djecu bez roditeljskog staranja“ na Bjelavama, te uposlenicima i štićenicima uručio zaštitnu opremu, višekratne maske i rukavice i sredstva za dezinfekciju, a u cilju sprječavanja širenja koronavirusa.

Ajnadžić je naglasio da Općina Centar svakodnevno prati stanje na terenu i poduzima potrebne mjere u cilju sprječavanja širenja koronavirusa.

 

-Danas smo započeli akciju „Maska za sve“, a cilj nam je da zaštitnu opremu obezbijedimo za sve stanovnike naše lokalne zajednice s obzirom da je Federalni štab civilne zaštite donio naredbu o obaveznom nošenju maski tokom dana. Za sve vaše potrebe stojimo vam na raspolaganju, a nadamo se da će oprema koju smo vam dodijelili biti od koristi u cilju zaštite kako štićenika, tako i uposlenika Doma, poručio je Ajnadžić.

 

Direktor Doma Tarik Smailbegović se zahvalio načelniku Ajnadžiću i Općini Centar na izuzetno dobroj saradnji, a posebno na podršci u vremenu kada se borimo sa pandemijom uzrokovanom koronavirusom.