„Violeta“ donirala proizvode koji će biti distribuirani najugroženijim stanovnicima općine Centar

S obzirom na sve složeniju situaciju u vezi širenja koronavirusa društveno odgovorne kompanije su se počele javljati Općini Centar s namjerom da podrže ovu lokalnu zajednicu i pomognu stanovnicima u nastojanjima da se spriječi širenje zaraze.

Među prvima se javila firma „Violeta“ koja je poslala kombi svojih proizvoda koji će biti podijeljeni socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

 

Donaciju je u ime načelnika dr. Nedžada Ajnadžića preuzeo njegov savjetnik Osmo Babić, a roba je smještena u prostorijama JU  „Centar za sport i rekreaciju“ čiji su uposlenici uključeni u distribuciju paketa.

 

–Ovo predstavlja nastavak naše dobre saradnje sa Općinom Centar i stoga smo željeli da damo podršku načelniku Ajnadžiću u nastojanjima da se pomognu najugroženiji stanovnici onda kada im je to najpotrebnije. Stoga smo danas donirali najpotrebnije artikle koje svi koriste u domaćinstvu, a to su ubrusi, toaletni papir i tekući sapun za ruke, kao i deterdžent za suđe, odnosno robu koja je danas najtraženija na tržištu, objasnila je Nevena Sučić, iz Odjela za marketing firme „Violeta.

 

U proteklom periodu ova kompanija je također bolnicama u cijeloj Bosni i Hercegovini donirala neophodnu medicinsku opremu u vrijednosti od 400.000 KM.