I centri za zdravo starenje u akciji pomoći članovima

Predstavnici tri centra za zdravo starenje Općine Centar su, zbog vanrednog stanja izazvanog pandemijom koronavirusa, pokrenuli veliku zajedničku akciju pomoći svojim članovima.

Sanela Feratović, predsjednica Udruženja „Zdravo živi/sretno stari“, koje upravlja  centrima za zdravo starenje u Muhameda Kantardžića 3 (zgrada „Svjetlosti“), te u Nahorevskoj ulici 103, je kazala da je kroz ovu mrežu centara za zdravo starenje Općine angažovano šest volontera koji pomažu svojim članovima.

 

-Kako je novim vanrednim mjerama, zbog pandemije koronavirusa, našim članovima onemogućeno slobodno kretanje, uspostavili smo sistem pomoći koji funkcioniše na način da jedan dan zovemo naše članove, kojih ima 987 iz ova tri centra, i oni naprave spiskove šta im je potrebno nabaviti od hrane, lijekova i higijenskih potrepština. Na osnovu tih spiskova se drugi dan podijelimo u tri grupe i odlazimo u nabavku namirnica i lijekova koje dostavimo našim članovima na adresu. Posljednjih deset dana smo uspjeli obići i uručiti pomoć za naših 240 članova. Oni su jako sretni na ovoj pomoći i jedino za šta se interesuju je kada će proći ova vanredna situacija i kada će ponovo moći doći na druženje u jedan od centara za zdravo starenje, čime se jasno pokazuje kako su ovi centri odličan projekat. Želim se zahvaliti načelniku Općine Centar dr. Nedžadu Ajnadžiću i svim općinskim službama koje su nam pomogli da realizujemo ovaj nadasve humani projekat, izjavila je Feratović.