Završava se uređenje pristupnog puta izolatoriju na Građevinskom fakultetu

Nakon što je Štab civilne zaštite Kantona Sarajevo naložio Građevinskom fakultetu u Sarajevu, koji se nalazi neposredno uz objekte KCUS-a, da privremeno ustupi jedno krilo zgrade Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu za potrebe eventualnog zbrinjavanja pacijenata zaraženih koronavirusom, započelo je uređenje i opremanje ovog prostora.

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je istog dana sa saradnicima obišao lokalitet budućeg izolatorija sa direktoricom Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu (KCUS) prof. dr. Sebijom Izetbegović.

 

Općina Centar je odmah angažovala građevinsku firmu „Bosman“ koja je započela uređenje pristupnog puta, a obezbijedila je i trijažni šator za potrebe novog izolatorija.

 

Tokom dana načelnik Ajnadžić je ponovo posjetio ovaj lokalitet gdje je u toku asfaltiranje pristupnog puta koji će biti završen do kraja dana.

 

Načelnik Ajnadžić je izrazio zadovoljstvo urađenim poslom, te još jednom pozvao sve sugrađane da doprinesu suzbijanju širenja koronavirusa, a najbolji način za to je da ostanu u svojim kućama.

 

 -Moramo zajedno učiniti sve što je u našoj moći da spriječimo širenje virusa i ublažimo posljedice, istakao je Ajnadžić.