I dalje se vrši podjela paketa najugroženijim

Općina Centar svakodnevno prati stanje na terenu

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić koji je ujedno i komandant Općinskog štaba civilne zaštite svakodnevno je u kontaktu sa predstavnicima svih mjesnih zajednica na području ove lokalne zajednice, a u cilju poduzimanja svih neophodnih aktivnosti i mjera u cilju sprječavanja širenja koronavirusa.

Danas je načelnik Ajnadžić zajedno sa saradnicima posjetio mjesne zajednice „Pionirska dolina“ i „Soukbunar“.

 

-U budžetu su izdvojena sredstva i nabavljeni higijenski paketi koje aktivisti Udruženja maloljetnih boraca Općine Centar i volonteri svakodnevno dostavljaju na kućnu adresu za penzionere koji se nalaze na evidenciji projekta „Hljeb i mlijeko“, a koji su ujedno i najugroženija kategorija. Naša namjera je da proširimo ovu pomoć. Izdali smo nalog svim mjesnim zajednicama da dostave spiskove penzionera koji nisu uključeni u projekat „Hljeb i mlijeko“, te spiskove svih onih koji su u stanju socijalne potrebe i koji su ugroženi i ne mogu izaći iz svojih domova, kao i osoba starije životne dobi koje žive same. U ovakvim trenucima moramo raditi svi zajedno, učiniti sve što je u našoj moći da zaštitimo i sebe i druge. U punom kapacitetu vam stojimo na raspolaganju, poručio je  Ajnadžić.

 

Načelnik Ajnadžić je ranije uputio i apel građanima koji žele da se volonterski uključe u pomoć svima kojima je neophodno da se prijave i angažuju u podjeli pomoći koju je Općina Centar obezbijedila za najugroženije stanovnike, te kupovinu lijekova i potrepština za sugrađane kojima je zabranjen izlazak iz domova.

 

Svi koji žele da se uključe u akciju distribucije pomoći i nabavke potrepština mogu se prijaviti na mail jasmina.fazlic@centar.ba

 

Ovim putem želimo još jednom da upoznamo javnost da je Općina Centar obezbijedila pomoć za socijalno najugroženije penzionere. Penzioneri koji su materijalno situirani, a koji zbog mjera zabrane kretanja i zdravstvenog stanja ne mogu izlaziti iz svojih domova, mogu se obratiti na navedene brojeve telefona i zatražiti da volonteri za njihova sredstva obave neophodne kupovine i nabavke.

 

Pored brojeva telefona na koji se građani mogu obratiti (033-860-106, 061-229-710, 060-315-4395 i 062-104-010), od sutra će na teniskim terenima na Koševu biti stacionar gdje će uposlenici Centra za sport i rekreaciju i Centra kulture i mladih Općine Centar na brojev telefona 062-022-032 primati zahtjeve za pomoć.