I Općoj bolnici „Prim.dr. Abdulah Nakaš“ donirana sredstva za nabavku respiratora

U skladu sa zaključkom sa vanredne sjednice Općinskog štaba civilne zaštite u budžetu Općine Centar obezbijeđena su sredstva u iznosu od 60.000 maraka za nabavku respiratora za potrebe Opće bolnice „Prim.dr. Abdulah Nakaš“.

Protokol o izdvajanju sredstava za ovu namjenu u ime Općine Centar potpisao je načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, a u ime Opće bolnice direktor Zlatko Kravić.

 

Prilikom potpisivanja protokola načelnik Ajnadžić je istakao da je Općina Centar u punom kapacitetu posvećena borbi protiv koronavirusa i da poduzima sve mjere i aktivnosti na sprječavanju širenja ove zarazne bolesti.

 

-Prošle sedmice smo sredstva za nabavku respiratora donirali Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu, a u toku je i nabavka termalnih kamera. Također, pokrenuli smo proceduru nabavke zaštitne medicinske opreme za potrebe zdravstvenih ustanova, te medicinskog vozila za Klinički centar Univerziteta u Sarajevu. U punom kapacitetu kao društveno odgovorna lokalna zajednica stojimo na raspolaganju. Moramo zajedno učiniti sve što je u našoj moći da spriječimo širenje virusa i ublažimo posljedice, istakao je Ajnadžić.

 

Načelnik Ajnadžić i direktor Kravić su iskoristili priliku i još jednom uputili apel svim građanima da ostanu kući i da izbjegavaju sva nepotrebna kretanja, a posebno zadržavanja i okupljanja na javnim mjestima.