Aktivisti Udruženja maloljetnih boraca svakodnevno na terenu

Preko 400 građana zatražilo pomoć

Nakon što su po nalogu načelnika dr. Nedžada Ajnadžića iz budžeta Općine Centar izdvojena sredstva i nabavljeni paketi sa sredstvom za dezinfekciju, po dva para zaštitnih maski i rukavica, te sapun i šampon, aktivisti Udruženja maloljetnih boraca Općine Centar svakodnevno obilaze teren i na kućnu adresu dostavljaju higijenske pakete za penzionere koji se nalaze na evidenciji projekta „Hljeb i mlijeko“, a koji su ujedno i najugroženija kategorija.

Osim podjele higijenskih paketa, aktivisti Udruženja pružaju pomoć rizičnim grupama stanovništva sa nabavkom namirnica, lijekova ili sa nekim drugim neophodnim potrebama.

 

-U toku jučerašnjeg dana dobili smo preko 400 poziva naših starijih sugrađana. Ljudi su uplašeni, trebaju pomoć. Pokušavamo odgovoriti na sve pozive i pomoći ljudima, navode iz Udruženja.

 

 

Ovim putem još jednom upućujemo apel starijim sugrađanima da ostanu u svojim domovima, a da za sve nabavke koje podrazumijevaju izlazak iz kuće, pozovu aktiviste Udruženja koji će za njih obaviti neophodni posao.

 

Brojevi na koji se građani Općine Centar mogu obratiti 24 sata dnevno su:

033-860-106, 061-229-710, 060-315-4395 i 062-104-010.