Sportisti i istaknuti mladi studenti za ostvarene rezultate dobili novčanu nagradu Općine Centar

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa sekretarom Općine Mirsadom Lingo i pomoćnicom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasminom Fazlić u petak, 13. marta 2020. godine ugostio uspješne mlade sportiste i istaknute mlade studente.

Općina Centar Sarajevo daje snažnu podršku mladima, a ovo je samo jedan u nizu pokazatelja da ova lokalna zajednica podržava nadarene mlade ljude koji će voditi zemlju naprijed.

 

Istaknutim sportistima i studentima su uručena skromna finansijska sredstva kao znak pažnje za rezultate koje su postigli, ali i za sufinansiranje troškova odlaska na međunarodne konferencije, seminare, takmičenja...

 

Ajnadžić je naglasio da Općina Centar kao odgovorna lokalna zajednica snažno podržava uspjeh mladih ljudi na svim životnim poljima.

 

–Iskreno se radujemo svakom vašem uspjehu i želim vam još mnogo kvalitetnih takmičenja, konferencija, seminara, na kojima ćete na najbolji mogući način predstavljati svoju domovinu. Općina Centar će u skladu sa finansijskim mogućnostima nastaviti podržavati vaše rezultate, naglasio je Ajnadžić.

 

Sredstva su dodijeljena na osnovu javnih poziva koje je raspisala Općina Centar i to za sufinansiranje odlaska mladih sportista na internacionalna takmičenja, zatim za dodjelu sredstava iz granta za nagrađivanje mladih uspješnih pojedinaca sa područja općine Centar Sarajevo, te za dodjelu sredstava iz granta mobilnost mladih Općine Centar Sarajevo. Navedeni javni pozivi objavljeni su na web stranici Općine Centar i ostaju otvoreni tokom cijele godine, odnosno do utroška sredstava za pomenutu namjenu.

 

Sportisti koji su dobili finansijsku podršku Općine Centar su Eldin Omerović za sufinansiranje odlaska na seniorsko Evropsko prvenstvo u Olimpijskom dizanju tegova, Sadikaj Agron za sufinansiranje odlaska na Evropsko prvenstvo u hrvanju, Amila Jusufbegović za osvajanje drugog mjesta na međunarodnom teniskom turniru za juniore održanom u Širokom Brijegu, Maša Garić za osvojeno prvo mjesto na državnom prvenstvu u atletici i Omar Bojčić za sufinansiranje odlaska na međunarodni paraatletski miting. Podršku su dobile i studentice Ekonomskog fakulteta u Sarajevu Amna i Nurija Valjevac za učešće na međunarodnoj konferenciji „Kulturna sinergija, kreativnost i inovacija“ koja je održana u Atini.