Učenici škole „Safvet-beg Bašagić“ pobjednici takmičenja iz geografije

U prostorijama Osnovne škole „Mehmed-beg Kapetnović Ljubušak“ u utorak, 10. marta 2020. godine održano je općinsko takmičenje učenika iz geografije. Takmičili su se učenici devetih razreda iz jedanaest osnovnih škola sa područja općine Centar.

U pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto je osvojio Irfan Muradbegović iz Osnovne škole „Safvet-beg Bašagić“, na drugom mjestu je Bakir Kosovac iz škole „Isak Samokovlija“, a na trećem Andrea Vujović iz Katoličkog školskog centra.  

 

U ekipnoj konkurenciji takmičenja iz geografije, najuspješnija je bila škola „Safvet-beg Bašagić“, drugo mjesto pripalo je Katoličkom školskom centru, dok je treće mjesto osvojila Osnovna škola „Isak Samokovlija“.

 

Najboljim učenicima i najuspješnijim školama dodijeljene su diplome, a po okončanju svih takmičenja iz znanja bit će uručene i prigodne novčane nagrade za prvoplasirane učenike.

 

U ime Općine Centar takmičenju su prisustvovale Elma Sultanić i Ismeta Mameledžija-Demir iz Službe za boračko-invalidsku zaštitu, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti.