Novi naslovi obogatili prvu biblioteku na otvorenom

U Velikom parku u Sarajevu sredinom oktobra prošle godine otvorena je prva „Biblioteka na otvorenom“. Projekat je realizovala Služba za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar, a na inicijativu vijećnika Samira Fazlića i Lamije Tiro.

Na mjestu koje je poznato i kao Hippy klupa postavljena su dva ormarića za knjige i mjesto s naslonjačima gdje se može sjesti i s uživanjem pročitati knjiga. Općinski načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i vijećnici su prilikom ozvaničenja završetka projekta biblioteke na otvorenom donirali značajan broj naslova, ali nažalost u kratkom vremenskom periodu knjige su nestale.

 

S obzirom da je prvobitni cilj projekta popularizacija čitanja knjiga Općina Centar je obezbijedila nove naslove za biblioteku na otvorenom i uputila apel građanima da ne odnose knjige kako bi one bile dostupne i drugima.

 

Podsjećamo, za izradu prostora za knjige i uređenje klupa za sjedenje bio je zadužen Igor Ostović, restaurator i proizvođač namještaja, jedan od dobitnika bespovratnih sredstava Općine Centar za samozapošljavanje mladih.

 

Također podsjećamo da svi koji žele mogu, osim besplatnog pozajmljivanja, donirati i svoje knjige kako bi u njima uživali ostali sugrađani.