U subotu predstava „Međuigre 0-24“ Zijaha Sokolovića

Javna ustanova Centar kulture i mladih, čiji je osnivač Općina Centar, u subotu 15. februara 2020. godine organizuje izvođenje urnebesne monodrame „Međuigre 0-24“, koju igra bosanskohercegovački glumac Zijah Sokolović.

Zijah  Sokolović, jedan je od najznačajnijih i najzanimljivijih autora neviđene teatarske energije, koji u ulozi izvođača, reditelja i dramaturga  s već poznatom scenografijom – sam na pozornici, bez svjetlosnih i zvučnih efekata, kroz cabaret „Međuigre 0-24“ dotiče besmislenost i manjak logike čitavog čovječijeg djelovanja sa sviješću da je čovjek uhvaćen u zamku civilizacije i usamljenosti kao prirodnog stanja i da se to ne može izliječiti, ali može ublažiti. „Međuigre 0-24“ su mala kratka razmišljanja u pauzama između dugih i velikih životnih obaveza. Sastavljene su od mnoštva svakodnevnih razmišljanja stavljenih u formu kratkih priča, od kojih nekoliko njih čini okosnicu cabaretske forme, a ostale se mijenjaju od predstave do predstave kroz koje nas Zijah vodi svojom virtuoznošću i pozorišnom magijom.

 

Predstava „Međuigre 0-24“ bit će održana u subotu 15. februara sa početkom u 20 sati.

 

Karte se mogu kupiti u Centru kulture i mladih (Jelića 1) na blagajni u terminima od ponedjeljka do petka od 10 do 12 sati i od 16 do 20 sati dok subotom blagajna radi od 11 do 14 sati. Karte se također mogu kupiti i na blagajni dva sata prije izvođenja predstave.