Općina Centar nastavlja podršku Upravi policije MUP-a KS

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić ugostio je policijskog komesara Uprave policije MUP-a KS Nusreta Selimovića sa kojim je razgovarao o aktuelnoj sigurnosnoj situaciji u općini Centar, te o dosadašnjoj i budućoj saradnji.

Na sastanku je istaknuta potreba da se pojača prisustvo policije na Koševskom brdu, te u rubnim naseljima ove lokalne zajednice. Također, naglašeno je da će i u narednom periodu Općina Centar kao odgovorna lokalna zajednica nastaviti izdvajati značajna finansijska sredstva za opremanje jedinica policije i poboljšanje uslova njihovog rada, kao i za postavljanje video nadzora na najznačajnijim saobraćajnicama, a po planu Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

 

Prema riječima načelnika Ajnadžića, Općina Centar godinama pomaže rad policijskih organa, a takva pozitivna praksa će biti nastavljena i u budućnosti.

 

-Policajcima smo u proteklom periodu nabavljali uniforme, video-nadzor, računarsku opremu, vozila, a sve u cilju pružanja što kvalitetnijih usluga građanima i većeg stepena sigurnosti. Iako Općina nema direktnu nadležnost u oblasti sigurnosti, godinama izdvaja značajna finansijska sredstva kako bi podigla kvalitet rada policije, te na taj način svojim građanima obezbijedila što sigurnije uslove za život, poručio je Ajnadžić.

 

Podsjećamo, u posljednjih nekoliko godina za opremanje policije ova lokalna zajednica izdvojila je preko 600 hiljada maraka, a sa ovakvom podrškom, kako je to naglašeno, nastavit će i u budućnosti.