Po otvaranju baza počinje asfaltiranje Kranjčevićeve ulice

U Kranjčevićevoj ulici je u toku realizacija projekta rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže, te kolovoza i trotoara.

Na osnovu potpisanog sporazuma KJKP „Vodovod i kanalizacija“ je u obavezi da poslove rekonstrukcije podzemne infrastrukture završi zaključno sa 31. martom 2020. godine.

 

U usvojenom budžetu Općine Centar za 2020. godinu, planiran je milion maraka za potpunu obnovu Kranjčevićeve ulice, odnosno polaganje asfalta. Za rekonstrukciju prve faze, u toku je procedura izbora najpovoljnijeg izvođača radova koja je u završnoj fazi.

 

S obzirom na ugovorene obaveze o vremenu izvođenja radova asfaltiranja, odnosno nemogućnosti da se asfaltiranje radi u zimskom periodu, Općina je zahtjevala od firme "Mibral" koja je izvođač radova na rekonstrukciji mreže i Kantonalnog javnog komunalnog preduzeća "Vodovod i kanalizacija" kao investitora, da nakon polaganja vodovodnih i kanalizacionih cijevi ulicu dovede u funkcionalno stanje za nesmetano odvijanje saobraćaja motornih vozila tokom zimskog perioda.

 

Ovim putem upućujemo apel građanima za strpljenje s obzirom da je izbor izvođača u završnoj fazi, te bi se po otvaranju asfaltnih baza trebalo pristupiti asfaltiranju navedene saobraćajnice.