Javni poziv za dodjelu sredstava iz budžetskog granta za nagrađivanje mladih uspješnih pojedinaca

Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv za dodjelu sredstava iz budžetskog granta za nagrađivanje mladih uspješnih pojedinaca za 2020. godinu. Javni poziv je objavljen na web stranici Općine Centar i ostaje otvoren tokom cijele godine, odnosno do utroška finansijskih sredstava za ovu namjenu.

Pravo prijavljivanja može ostvariti pojedinac koji je iz oblasti obrazovanja, nauke, kulture ili sporta osvojio jedno od prva tri mjesta na kantonalnom, federalnom, državnom, evropskom ili svjetskom takmičenju uz uslov da je državljanin BiH, da ima prebivalište na području općine Centar i da je starosne dobi od 15 do 30 godina.

 

Novčana sredstva za nagrađivanje uspješnih mladih pojedinaca sa područja općine Centar dodijelit će se za rezultat ostvaren u tekućoj kalendarskoj godini.

 

Podnosilac zahtjeva može aplicirati dva puta u toku kalendarske godine, a na osnovu dva rezultata ostvarena na različitim nivoima takmičenja.

 

Iznosi nepovratnih sredstava koji se mogu dodijeliti su:

a) Kantonalno takmičenje

I mjesto – 200 KM, II mjesto – 100 KM i III mjesto – 50 KM

b) Federalno takmičenje

I mjesto – 400 KM, II mjesto – 300 KM i III mjesto – 200 KM

c) Državno takmičenje

I mjesto – 600 KM, II mjesto – 500 KM i III mjesto – 400 KM

d) Evropsko takmičenje

I mjesto – 800 KM, II mjesto – 700 KM i III mjesto – 600 KM

e) Svjetsko takmičenje

I mjesto – 1.000 KM, II mjesto – 900 KM i III mjesto – 800 KM

 

Podnosioci prijave na javni poziv obavezni su dostaviti:

a) CIPS prijavu o mjestu prebivališta lica koje je ostvarilo rezultat na takmičenju (ne starija od 6 mjeseci);

b) dokaz ili potvrdu o ostvarenom rezultatu na kantonalnom, federalnom, državnom, evropskom ili svjetskom takmičenju u tekućoj kalendarskoj godini

Zahtjev sa dokumentacijom se podnosi Službi za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti – Odsjek za društvene djelatnosti, putem pošte ili na protokol Općine Centar Sarajevo, Mis Irbina 1.

Tekst javnog poziva, kao i potrebni obrasci dostupni su na općinskoj web stranici: http://www.centar.ba/stranica/javni-pozivi-konkursi-i-oglasi

Za sve dodatne informacije zainteresirani mogu pozvati broj telefona 033/562-474.