U petak premijera hit komedije “Čorba od kanarinca” u Centru kulture i mladih Općine Centar

JU Centar kulture i mladih Općine Centar premijerno će održati komediju „Čorba od kanarinaca“ u režiji Rijada Ljutovića. Predstava će biti izvedena 7. februara 2020. godine u 20 sati na sceni u Jelićevoj. Prva repriza planirana je 8. februara 2020. godine, također u 20 sati.

„Čorba od kanarinca“ je priča o ljubavi, dinamična komedija, ali i nježna monodrama spojena u jedno, prepuštena glumcima da maštaju i preispituju svoje emocije.

 

Kroz ovaj komad prožet je strah od budućnosti i neizvjesnosti koju ona nosi.

 

Likovi dobiju nevjerovatnu mogućnost da u pet minuta maštaju i sanjaju svoje buduće godine i da probaju svoj brak sa svim zamkama i bolnim događajima koji ih mogu zadesiti. Šta brak danas znači, da li je to smisao života za žene ili kraj zabave za muškarce? I pitanje za sve – da li je ljubav dovoljan razlog da se podijeli u dvoje? Ova predstava je komična, ali i surova priča o braku, priručnik za one koji razmišljaju o ulasku u brak, ali i ogledalo onih koji su već u njemu.

 

U glavnim ulogama igraju Sanela Pepeljak i Sead Pandur, režija, scenografija, kostimografija i izbor muzike Riad Ljutović, a tekst Miloš Radović. Majstor svjetla i majstor tona Džemal Karkelja i Slađan Vujić, fotografija i grafički dizajn Irhad Nazifović, a šminka Berina Čolić.

 

Sve informacije i rezervacije su dostupne putem broja

+387 33 232 594, +387 33 232 595 kao i putem web stranice www.centarkulture.ba.