Javni poziv za dodjelu sredstava iz budžetskog granta za mobilnost mladih

Općina Centar Sarajevo raspisala je Javni poziv za dodjelu sredstava iz budžetskog granta za mobilnost mladih za 2020. godinu. Javni poziv je objavljen na web stranici Općine Centar i ostaje otvoren tokom cijele godine, odnosno do utroška finansijskih sredstava za ovu namjenu.

Pravo prijavljivanja mogu ostvariti pojedinci učenici i studenti, aktivisti, volonteri nevladinih i humanitarnih organizacija, uz uslov da imaju prebivalište na području općine Centar i da su starosne dobi od 15 do 30 godina.

 

Novčana sredstva za mobilnost mladih dodjeljuju se za finansiranje putnih troškova, troškova kotizacije, troškove boravka, viza za odlazak pojedinaca na razne edukacije, seminare i treninge, konferencije, konvencije, takmičenja, stručna usavršavanje i slične skupove.

 

Iznosi sredstava koji se mogu dodijeliti u jednoj godini za jednu osobu su: do 300 konvertibilnih maraka za troškove unutar Bosne i Hercegovine; do 500 KM za troškove za odlazak u zemlje regiona; do 700 maraka za troškove u ostale zemlje u inostranstvu.

 

Zahtjev sa dokumentacijom se podnosi Službi za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti – Odsjek za društvene djelatnosti, putem pošte ili na protokol Općine Centar Sarajevo, Mis Irbina 1. Zahtjev treba podnijeti najmanje 15 dana prije odlaska na aktivnost koja se finansira i može se aplicirati jednom u toku kalendarske godine, osim u izuzetnim slučajevima kada je drugi zahtjev opravdan, a planirana sredstva nisu potrošena.

 

Tekst javnog poziva, kao i potrebni obrasci dostupni su na općinskoj web stranici: http://www.centar.ba/stranica/javni-pozivi-konkursi-i-oglasi

 

Za sve dodatne informacije zainteresirani mogu pozvati broj telefona 033/562-474.