Sutra osma izvedba predstave „Prah“ u Centru kulture i mladih Općine Centar

Nakon rekordne posjećenosti i zainteresovanosti za predstavu „Prah“ dramu mađarskog autora Györgya Spiróa u režiji Miralema Zupčevića, JU Centar kulture i mladih Općine Centar Sarajevo organizuje osmu izvedbu za svu znatiželjnu publiku.

Drama „Prah“ govori o bračnom paru koji živi na rubu materijalne i moralne egzistencije koju u glavnim ulogama igraju vrsni glumci Gordana Boban i Mirsad Tuka. Ova drama sa elementima komedije, u kojoj se jedna obična porodica svakodnevno suočena sa siromaštvom, iznenadno susreće sa neočekivanim bogatstvom – glavnim dobitkom na lotu, donosi mnogo iznenađenja. Likovi prolaze kroz katarzu koja im pomaže da otkriju vlastitu suštinu, kao i suštinu međusobnog odnosa. Scenografiju i kostimografiju potpisuje Adisa Vatreš, muziku Irena Popović Dragović, a dizajn plakata Naida Begović Čelik.

 

Predstava će biti izvedena 23. januara 2020. godine na teatarskoj sceni Centra kulture i mladih sa početkom u 20,00 sati.

 

Karte se mogu kupiti u prostorijama JU Centra kulture i mladih (ulica Jelića br.1) na blagajni dva sata prije izvođenja predstave.

 

Sve informacije su dostupne na web stranice www.centarkulture.ba i kontakt broju 033-232-595.