Otvorena humanitarna prodajna izložba polaznika radionice kaligrafije, iluminacije i ebru slikarstva

Humanitarna prodajna izložba polaznika radionice kaligrafije, iluminacije i ebru slikarstva otvorena je u petak, 17. januara 2020. godine u prostorijama Foto galerije Centra kulture i mladih Općine Centar Sarajevo (Jelića 1).

Događaj je zabilježio veliku posjećenost od strane ljubitelja kulturne scene koji su kupovinom radova podržali humanitarnu priču i Udruženje Srce za djecu oboljelu od raka, kojem će sva prikupljena sredstva biti donirana. U ime Općine Centar otvaranju izložbe su prisustvovali pomoćnica načelnika za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasmina Fazlić i vijećnik Hamdija Hasanović.

 

Nakon višemjesečnog truda, učenja i upoznavanja sa tehnikama kaligrafije, iluminacije i ebru slikarstva kao i različitim stilovima pisanja polaznici su stvorili unikatna umjetnička djela, a sav prihod od prodaje istih namijenjen je djeci oboljeloj od raka.

 

Na ovaj način želi se probuditi mašta, kreativnost i ljubav prema umjetnosti u mladim generacijama kao i učiniti ih društveno odgovornim i empatičnim članovima zajednice.

 

Izložba je otvorena do kraja januara, a pozivamo zainteresirane da kroz kulturu i umjetnost pošaljemo poruke podrške i zajednički stanemo uz malene heroje i borce.