Djeca uživaju u klizanju i nakon zatvaranja Sarajevo Holiday Marketa

Najveseliji sarajevski zimski događaj Coca-Cola Sarajevo Holiday Market u parku Hastahana bio je otvoren od 4. decembra 2019. do 13. januara 2020. godine, a u tom periodu Sarajlije su zajedno proslavljale praznike koji se slave krajem jedne i početkom druge godine.

Cola Sarajevo Holiday Market ponudio je i ovaj put bogat sadržaj koji je imao cilj da upotpuni prazničnu sezonu i zimsku bajku u središtu glavnog grada Bosne i Hercegovine. Među ponuđenim sadržajima bila je i ledena ploha, koja je i nakon zatvaranja Holiday Marketa otvorena do 2. februara 2020. godine.

 

Zahvaljujući Općini Centar, učenici 11 osnovnih škola sa njenog područja tokom januara imali su mogućnost da u centru grada besplatno koriste ovaj vid rekreacije u danima zimskog raspusta. Za učenike koji nemaju svoje klizaljke bilo je omogućeno besplatno iznajmljivanje.

 

S obzirom da klizanje spada u jednu od omiljenih dječijih radosti, oni su svoje slobodno vrijeme u danima zimskog raspusta koristili da dođu na klizalište u Hastahani, kako bi uživali na ledenoj plohi, družili se i lijepo proveli sa svojim vršnjacima, a ovaj vid zabave će im biti na raspolaganju do 2. februara 2020. godine.