U ponedjeljak četvrta godišnjica rada Centra za zdravo starenje

Centar za zdravo starenje Općine Centar Sarajevo (Maršala Tita 12) u ponedjeljak, 20. januara 2020. godine u 11 sati, organizuje obilježavanje četvrte godišnjice od otvaranja.

Povodom obilježavanja godišnjice planirana je prezentacija dosadašnjih aktivnosti Centra, te planovi za naredni period, muzički recital, hor, izložba kreativnih radova članova, kao i dodjela zahvalnica.

 

Centar za zdravo starenje na području općine Centar počeo je sa radom 18. januara 2016. godine, u čije uređenje i opremanje je Općina uložila pola miliona konvertibilnih maraka.

 

Koliko je realizacija projekta bila opravdana govori podatak da je u rad ovog Centra uključeno oko 500 građana. Da bi naši stariji sugrađani kvalitetno i sadržajno provodili svoje slobodno vrijeme, u Centru za zdravo starenje održavaju se časovi preventivno-korektivne gimnastike, kursevi engleskog i njemačkog jezika, horsko pjevanje, planinarska sekcija, likovna sekcija, rad na aluminijskoj foliji, ljekobilje, filcanje vune i drugo. Redovno se u Centru održavaju edukativna predavanja iz oblasti zdravstvene njege i zaštite osoba treće životne dobi, zatim hortikulture i zaštite okoliša, te drugih aktuelnih tema, organiziraju zajednički izleti...