Veliki broj mališana uživao u „Porodičnom danu Općine Centar“

U nedjelju 12. januara 2020. godine u organizaciji Općine Centar Sarajevo, Centra kulture i mladih Općine Centar i Coca-Cola Sarajevo Holiday marketa u parku Hastahana na Marijin dvoru (Park prof.dr. Nijaz Duraković) za sve mališane i njihove roditelje je održana manifestacija „Porodični dan Općine Centar“.

S obzirom na izuzetno visoko zagađenje zraka u glavnom gradu BiH, ali i interesovanje djece i roditelja, svi planirani sadržaji održani su u zatvorenom prostoru na Hastahani.

 

Mališanima se na manifestaciji pridružio i načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno da sekretarom Općine Mirsadom Lingo, savjetnikom Bećirom Sirovinom, pomoćnicom za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Jasminom Fazlić i saradnicima.

 

Djeca su imala puno razloga za dobru zabavu uz bogat kulturno-zabavni program. Naime, tokom nedjeljnog poslijepodneva za mališane su organizovane različite zabavne aktivnosti, kao što su radionice lutkarstva, oslikavanja lica, likovne radionice, druženje sa maskotama i kostimiranim likovima, koncert... Također obezbijeđeno je besplatno klizanje, snižene cijene hrane i pića, te gratis vožnja u lunaparku.