OPĆINA IZDVOJILA 228.716 maraka

U ovoj godini utopljavanje sedam objekata kolektivnog stanovanja

Nakon što je prijedlog odluke za utvrđivanje liste za sufinansiranje i izradu termo fasada - utopljavanja stambenih zgrada za kolektivno stanovanje dobio podršku većine vijećnika na 47. redovnoj sjednici Općinskog vijeća održanoj 16. decembra 2019. godine načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je potpisao ugovore sa predstavnicima upravitelja stambenih zgrada „Sarajevostan“ i „Hetig“ o sufinansiranju postavljanja termo fasada na sedam objekata kolektivnog stanovanja.

Na osnovu pristiglih zahtjeva i priložene dokumentacije sačinjena je lista za sufinansiranje i utvrđena visina sredstava koje će Općina sufinansirati (maksimalno do 50%), dok će ostatak troškova snositi stanari.

 

Sredstva u iznosu od 228 hiljada maraka raspoređena su za utopljavanje objekata u ulicama Patriotske lige 40, Kulovića 1 i 3, La Benevolencije 14, Nahorevska 14, Radićeva 4 i Muhameda Hadžijahića 54.

 

Prilikom potpisivanja ugovora načelnik Ajnadžić je izrazio spremnost lokalne zajednice da nastavi sa realizacijom ovog značajnog projekta.

 

-U budžetu za 2020. godinu obezbijedili smo 400.000 maraka i to 350.000 za utopljavanje objekata kolektivnog stanovanja, a 50.000 maraka za utopljavanje objekata individualnog stanovanja. Ovaj projekat uspješno realiziramo već dvije godine i zajedno sa stanarima sufinansiramo utopljavanje njihovih stambenih zgrada među kojima su i neboderi, pojasnio je Ajnadžić.

 

Podsjećamo, unazad dvije godine na području ove lokalne zajednice uspješno je realizovan projekat postavljanja termo fasada – utopljavanja stambenih zgrada kolektivnog stanovanja na osam objekata u Centru i to: Bolnička 50, Kaptol 28, Kalemova 38, Franca Lehara 13, Derebent 24-26, Branilaca Sarajeva 4, Patriotske lige 38 i Jezero 5 za šta je Općina Centar izdvojila oko 300.000 KM.