Održano predavanje o primjeni oralne higijene za djecu Osnovne škole „Nafija Sarajlić“

U organizaciji Zdravstvenog savjeta Općinskog vijeća Općine Centar danas je za učenike drugog razreda Osnovne škole „Nafija Sarajlić“ održano predavanje o primjeni oralne higijene, te njenom uticaju na zdravlje.

Kroz ovaj projekat pomenuti Zdravstveni savjet je već održao predavanje za učenike Osnovne škole „Isak Samokovlija“. Kroz igru i zabavu učenika srednje Zubotehničke škole zajedno sa profesoricom i članicom Zdravstvenog savjeta dr. Ezremom Boškailo  održano je ovo nadasve edukativno predavanje o  značaju čuvanja oralnog zdravlja u ranom uzrastu i njegovom uticaju na zdravlje cijelog organizma.

 

-Želim da se zahvalim Općini Centar koja nam je omogućila štampanje brošura za roditelje i djecu gdje će učiti kako pravilno četkati zube i koji je značaj zdravih zuba. Promocija oralnog zdravlja se nastavlja i u idućoj godini i bit će organizovana za većinu škola sa područja općine Centar, navela je Boškailo.

Pomenuti projekat biće realizovan u svih 11 osnovnih škola sa područja općine Centar. 

 

 

Djeca su dobila poklone kao što su četkice za zube, konac, brošure i jabuku kao simbol novogodišnjeg zdravog slatkiša s porukom da unose što više voća i povrća.