Postavljene svlačionice na teniskim i pomoćnim nogometnim terenima na Koševu

Uprava Javne ustanove „Centar za sport i rekreaciju“, koja u ime Općine Centar kao vlasnika i svog osnivača upravlja teniskim i pomoćnim nogometnim terenima stadiona na Koševu, uspjela je okončati proceduru javne nabavke za nove kontejnere koji će služiti kao svlačionice.

Tokom proteklog perioda šest funkcionalnih kontejnera su dostavljeni i montirani pored natkrivenih teniskih terena kao i pored pomoćnih terena koji se nalaze u Ulici Patriotske lige pored Olimpijske dvorane Zetra. Svi postavljeni kontejneri-svlačionice su opremljeni strujom, vodom, ormarićima i kabinama za presvlačenje, te mokrim čvorovima.

 

Na ovaj način se nastavlja ulaganje u infrastrukturu, a sve sa ciljem poboljšanja uslova za sportiste i rekreativce koji koriste pomenute terene.

 

Sa novim svlačionicama polaznici škole nogometa više ne moraju kao do sada, da ostavljaju svoje stvari na stadionu Koševo i prelaze izrazito prometnu saobraćajnicu, što je bilo i nepraktično i opasno za njih i ostale učesnike u saobraćaju.

 

Uprava „Centra za sport i rekreaciju“ prethodno je završila proceduru i postavila balon nad dva teniska terena u kojima je ugrađeno grijanje i tokom zimskih mjeseci svi zaljubljenici u tenis mogu nesmetano trenirati.

 

Sa realizovanim projektima podignut je nivo opremljenosti i samih uslova na sportskim terenima na kojima borave rekreativci i sportisti.