Održano predavanje o primjeni oralne higijene za djecu Osnovne škole „Isak Samokovlija“

U prostorijama Osnovne škole „Isak Samokovlija“ danas je održano predavanje o primjeni oralne higijene, te njenom uticaju na zdravlje. Ovaj projekat organizovao je Zdravstveni savjet Općine Centar s ciljem da se mališani educiraju o čuvanju oralnog zdravlja u ranom uzrastu i da saznaju kako ono utiče na zdravlje cijelog organizma.

Predavanje je organizovano za učenike drugog razreda, a upriličeno je kroz igru i zabavu učenika srednje Zubotehničke škole zajedno sa profesoricom i članicom Zdravstvenog savjeta dr. Ezremom Boškailo  i dr. Dubravkom Galić.

 

-Želim da se zahvalim Općini Centar koja nam je omogućila štampanje brošura za roditelje i djecu gdje će učiti kako pravilno četkati zube i koji je značaj zdravih zuba. Promocija oralnog zdravlja se nastavlja i u idućoj godini i bit će organizovana za većinu škola sa područja općine Centar, navela je Boškailo.

 

Galić je istakla da Zdravstveni savjet Općine Centar radi na ovakvim projektima te da je bitno da i mlađe  generacije budu uključene u događaje koji će pomoći njihovom budućem odrastanju i ulaganju u zdravlje.

 

Djeca su dobila poklone kao što su četkice za zube, konac, brošure i jabuku kao simbol novogodišnjeg zdravog slatkiša s porukom da unose što više voća i povrća.