Počela Zimska čarolija na platou Skenderije

Numerom „Sarajevo ljubavi moja“ koju je izveo dječiji hor „Princess krofne“ te veličanstvenim vatrometom večeras je zvanično otvorena „Zimska čarolija“ na platou Kulturno-sportskog centra Skenderija.

Uz prisustvo mnogobrojnih gostiju i zvanica iz javnog i političkog života, te turista u organizovanom programu prisutne je pozdravio direktor Kantonalnog javnog preduzeća „Skenderija“ Amer Kapo i zaželio im dobrodošlicu uz riječi da veliki broj posjetilaca govori kako se Skenderija zasluženo vraća  na mapu kulturnih i sportskih dešavanja u gradu. 

 

–Kako sam obilazio svijet i Evropu vidio sam mnogo zanimljivih sadržaja i programa koje sam želio prenijeti i vama. Ja vas ne mogu odvesti do Moskve, Beča ili nekog drugog svjetskog i evropskog grada, ali mogu prenijeti dio te veličanstvene atmosfere u Sarajevo na plato Skenderije koja će trajati sve do 31. januara naredne godine. Vjerujem da će naši građani uživati u ovoj ponudi. Naravno, sve ovo ne bi bilo moguće bez naših sponzora i prijatelja među kojima su Vlada Kantona Sarajevo i kantonalna ministarstva komunalne privrede i infrastrukture, te kulture i sporta. Hvala Općini Centar i načelniku Nedžadu Ajnadžiću koji podržava ne samo ovaj projekat nego i razvoj Skenderije posljednjih nekoliko godina, kazao je Kapo prisutnima.  

 

Do kraja januara 2020. godine svim posjetiocima će biti na raspolaganju najveće klizalište na otvorenom u Bosni i Hercegovini, kao i brojni drugi sadržaji. Plato Skenderije će u navedenom periodu krasiti veličanstvene novogodišnje dekoracije dok će u dvorani Mirza Delibašić biti održan veliki broj izložbi i sajmova, među kojima je sajam automobila, sajam životinja te će jedno vrijeme biti organizovan i dječiji svijet gdje će kompletna dvorana biti jedna velika igraonica. U ime Općine Centar večerašnjem otvaranju „Zimske čarolije“ je također prisustvovao i vijećnik Haris Mujanović. Posjetioci će otvoreno klizalište moći koristiti od 10 do 23 sata i termini će trajati sat i 15 minuta. Cijena ulaznice će biti tri marke koliko će koštati i iznajmljivanje klizaljki. Neposredno uz veliko klizalište na ledu su postavljene drvene kućice koje će se izdavati za potrebe prodaje dječijih igrački, suvenira, rukotvorina, knjiga, kao i programa slatko i slano. Također je postavljena i bina za nastup bendova.