Općina Centar podržala humanitarni koncert „Pjesmom ti pomažem“ za stradale u zemljotresu u Albaniji

Sinoć je u Domu mladih na Skenderiji a u organizaciji udruženja Željezničarskog kulturno-umjetničkog društva „Željezničar“ Sarajevo i bosanskohercegovačko- albanskog prijateljstva održan humanitarni koncert „Pjesmom ti pomažem“ u cilju prikupljanja pomoći stanovništvu Albanije stradalom u zemljotresu.

U ime Općine Centar, kao pokrovitelja manifestacije, koncertu su prisustvovali načelnik dr. Nedžad Ajnadžić i njegovi saradnici te vijećnik Anton Rajić.

 

Načelnik Ajnadžić je u svom obraćanju prisutnima izrazio duboko saučešće povodom tragedije prouzrokovane razornim zemljotresom koji je pogodio Republiku Albaniju, a u kojem je život izgubilo više od 50 osoba, te su pričinjeni veliki ljudski i materijalni gubici.

 

-Žao mi je što je našu prijateljsku zemlju zadesila ova tragedija, a koristim priliku da kažem da želimo pomoći koliko god je to u našoj moći. Osim podrške za održavanje ovog humanitarnog koncerta donijeli smo odluku da iz budžeta izdvojimo sredstva za pomoć stradalom stanovništvu, a organizirali smo i humanitarnu akciju prikupljanja pomoći. Koristim priliku da pozovem  sve građane da, ukoliko su u mogućnosti, doniraju ono što je trenutno najpotrebnije stanovništvu Albanije. Akcija prikupljanja pomoći organizovana je u svih 18 mjesnih zajednica Općine Centar i u centrima za zdravo starenje u periodu od 9. do 14. decembra 2019. godine. Pokažimo humanost i solidarnost i pomozimo onima kojima je to neophodno, poručio je Ajnadžić.

 

Predsjednik Udruženja bosanskohercegovačko-albanskog prijateljstva Esad Mehanović zahvalio je svima koji su se odazvali humanitarnom koncertu.

 

-Posebno želim izraziti zahvalnost Općini Centar na čelu sa načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem jer su jedini podržali organizaciju ovog humanitarnog koncerta, naglasio je Mehanović.