Obilježena 27. godišnjica formiranja „1. Slavne – 111. Viteške brigade“

Polaganjem cvijeća i odavanjem počasti šehidima i poginulim borcima na mezarju Kovači i u haremu Alipašine džamije, 5. decembra 2019. godine, obilježena je 27. godišnjica formiranja „1. Slavne – 111. Viteške brigade“.

Osim predstavnika Općine Centar Sarajevo koje je predvodio načelnik dr. Nedžad Ajnadžić, zajedno sa svojim savjetnicima Bećirom Sirovinom i Osmom Babićem, cvijeće su položili i članovi Udruženja „1. Slavna – 111. Viteška brigada Sarajevo“, boračkih kantonalnih i općinskih udruženja, veterani brigade i porodice šehida i poginulih boraca, te predstavnici Ministarstva za boračka pitanja Kantona Sarajevo.

 

Polaganjem cvijeća, učenjem Fatihe i minutom šutnje odata je počast na spomen-obilježju Kovači i ispred mezara Alije Izetbegovića, prvog predsjednika nezavisne Republike Bosne i Hercegovine i vrhovnog komandanta Armije RBiH, a zatim i u haremu Alipašine džamije gdje su se nekadašnji saborci prisjetili legendarnog ratnog komandanta ove brigade Envera Šehovića, koji je poginuo 27. jula 1993. godine, tokom borbi za Golo brdo na Žuči. Rahmetli Šehović je posthumno odlikovan najvišim odlikovanjem Ordenom heroja oslobodilačkog rata kao i odlikovanjem Zlatni ljiljan.