Tokom dana očekuje se završetak asfaltiranja dijela Ulice Patriotske lige

Radnici građevinskog preduzeća „Bosman“ danas su započeli sa postavljanjem završnog sloja asfalta na dijelu Ulice Patriotske lige, od raskrsnice sa ulicama Bolnička i Koševo do raskrsnice ulica Bolnička i Patriotske lige kod pijace „Ciglane“.

Ukoliko se nastave stabilne vremenske prilike, završetak asfaltiranja ovog dijela pomenute saobraćajnice bi trebalo biti okončano tokom dana, čime bi bila završena prva faza ovog projekta. Projekat rekonstrukcije kompletne Ulice Patriotske lige, ukupne dužine od 2.430 metara, iznosi gotovo 740.000 KM, a finansijska sredstva su obezbijedili Direkcija za puteve Kantona Sarajevo i Općina Centar.

 

Tokom radova na obnovi ovog dijela Ulice Patriotske lige nakon uklanjanja starog sloja asfalta urađena je zamjena šahtova za odvod, te šibera za vodu sa njihovom nivelacijom, kao i zamjena oštećenih ivičnjaka.

 

Za nadzor projekta je zadužen Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, dok je glavni projekat uradila projektantska firma „Saraj inženjering“ d.o.o. Sarajevo.