U šalter sali Općine Centar od naredne sedmice dječiji kutak

U prostorijama Općine Centar u četvrtak, 31. oktobra 2019. godine načelnik dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je Memorandum o razumijevanju sa predsjednicom Udruženja „Majka i dijete-Bombon“ Almom Hodžić Badić.

Navedeni Memorandum zaključen je u svrhu realizacije aktivnosti na uspostavi dječijeg kutka u šalter sali Općine Centar.

 

Svrha međusobne saradnje je osiguranje formalnog okvira za zajedničko djelovanje potpisnika sa ciljem pomoći i podrške Općine Centar svakoj majci sa djetetom, u lakšem ostvarivanju njihovih prava.

 

Belma Šoljanin, direktorica Instituta za majku i dijete izrazila je zahvalnost Općini Centar i načelniku Ajnadžiću što su prihvatili inicijativu za uspostavu dječijeg kutka.

 

-Općina Centar je prva lokalna zajednica u Bosni i Hercegovini koja će uspostaviti dječiji kutak unutar šalter sale. Dok roditelji obavljaju administrativne poslove u Općini, njihova djeca će imati obezbijeđen prostor za igru, pojasnila je Šoljanin, te dodala da će naredne sedmice u okviru dodjele jednokratnih novčanih pomoći porodiljama Udruženje u saradnji sa Općinom Centar organizirati edukativno predavanje koje za cilj ima jačanje mentalnog zdravlja porodilja.

 

Načelnik Ajnadžić je izrazio zadovoljstvo činjenicom da će Općina Centar biti prva lokalna zajednica u Bosni i Hercegovini koja će uspostaviti dječiji kutak u šalter sali koju svakodnevno posjećuje veliki broj roditelja sa djecom.

 

-Raduje me da ostvarujemo izuzetno dobru saradnju koja se temelji na uzajamnom razumijevanju i uvažavanju, a sve za dobrobit roditelja i njihove djece, istakao je Ajnadžić.

 

Potpisivanju memoranduma u ime Općine Centar prisustvovale su i pomoćnice načelnika Mirsada Lingo i Jasmina Fazlić.