Sutra potpuna obustava saobraćaja motornih vozila u Ulici Patriotske lige

Tokom dana radnici građevinskog preduzeća „Bosman“ su započeli sa dovlačenjem mehanizacije i pripremnim radovima koji su potrebni za početak prve faze rekonstrukcije saobraćajnice u Ulici Patriotske lige, od raskrsnice sa ulicama Bolnička i Koševo do raskrsnice ulica Bolnička i Patriotske lige kod pijace „Ciglane“.

Prema rješenju Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo na snazi je izmijenjen režim saobraćaja motornih vozila.

 

–Ukoliko Ministarstvo saobraćaja Kantona Sarajevo izda rješenje, od ranih jutarnjih sati sutra će biti na snazi potpuna obustava saobraćaja kako bi izvođač radova mogao ukloniti površinski sloj starog asfalta, a obustava će trajati cijeli dan. Nakon toga na snazi će biti privremena obustava saobraćaja gdje je planirana zamjena postojećih šahtova za odvod, te šibera za vodu sa njihovom nivelacijom, kao i zamjena oštećenih ivičnjaka. Na kraju radova biće postavljen novi sloj asfalta najbolje kvalitete koji nosi oznaku SMA, zbog čega će također saobraćaj motornih vozila u potpunosti biti obustavljen. S obzirom na izmijenjeni režim saobraćaja na ovoj dionici Ulice Patriotske lige, molimo sugrađane za strpljenje, jer je realizacija ovog projekta započeta najviše zbog njihove dobrobiti, objasnila je Nedžmija Muhamedbegović, iz Službe za investicije, komunalni razvoj i planiranje Općine Centar.

 

Projekat rekonstrukcije kompletne Ulice Patriotske lige, ukupne dužine od 2.430 metara, iznosi gotovo 740.000 KM, a finansijska sredstva su obezbijedili Direkcija za puteve Kantona Sarajevo i Općina Centar.

 

Tokom dana je ovo gradilište obišao i načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić zajedno sa saradnicima i direktorom Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmirom Kovačem, kao i predstavnicima Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo.

 

Za nadzor projekta je zadužen Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo, dok je glavni projekat uradila projektantska firma „Saraj inženjering“ d.o.o. Sarajevo.