U ponedjeljak počinje rekonstrukcija saobraćajnice u Ulici Patriotske lige

U ponedjeljak, 28. oktobra 2019. godine počinje realizacija projekta rekonstrukcije saobraćajnice u Ulici Patriotske lige i to od raskrsnice sa ulicama Bolnička i Koševo pa sve do spoja sa Ulicom Armije Republike Bosne i Hercegovine na Slatini.

Podsjećamo, načelnik Općine Centar Sarajevo dr. Nedžad Ajnadžić je sa direktorom Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmirom Kovačem potpisao sporazum o provođenju postupka zajedničke nabavke za izvođenje radova na rekonstrukciji Ulice Patriotske lige. Nakon provedene tenderske procedure kao najpovoljniji izvođač radova odabrana je građevinska firma „Bosman“. Ugovorena vrijednost projekta je oko 740.000 maraka, a radove zajedničkim sredstvima finansiraju  Direkcija za puteve Kantona Sarajevo i Općina Centar.

 

Načelnik Ajnadžić je na sastanku sa predstavnicima Direkcije za puteve KS i građevinske firme „Bosman“ istakao kako se radi o značajnom projektu za poboljšanje uslova za odvijanje saobraćaja, te uputio apel sugrađanima da za vrijeme izvođenja radova pokažu potrebno razumijevanje i strpljenje kako bi se rekonstrukcija navedene saobraćajnice realizovala u planiranom roku.

 

S obzirom da se radi o izuzetno prometnoj saobraćajnici projekat rekonstrukcije će biti realizovan u četiri faze. Prva faza, koja će započeti u ponedjeljak, podrazumijeva dionicu od raskrsnice sa ulicama Bolnička i Koševo do raskrsnice ulica Bolnička i Patriotske lige kod pijace „Ciglane“. Druga faza je planirana od pijace „Ciglane“ do raskrsnice sa ulicama Marcela Šnajdera i Jezero kod stadiona Koševo, treća od raskrsnice kod stadiona Koševo do trolejbuske okretaljke Jezero i na kraju četvrta faza od okretaljke Jezero do spoja sa Ulicom Armije Republike Bosne i Hercegovine na Slatini.

 

Za vrijeme izvođenja radova na snazi će biti izmjena režima saobraćaja o čemu će izvođač radova postaviti odgovarajuću vertikalnu signalizaciju kako bi se saobraćaj usmjerio alternativnim pravcima. Obustava saobraćaja će se odvijati u fazama kao i izvođenje radova, a za vrijeme trajanja obustave saobraćaj će se preusmjeriti na  alternativne putne pravce.