Građani se Inspektoratu Općine Centar mogu obratiti i putem Vibera

Općina Centar Sarajevo, sa namjerom da poboljša komunikaciju sa građanima, ali i još efikasnije djeluje na terenu, uvela je Viber broj 061 936 742, putem kojeg će Inspektoratu ove lokalne zajednice građani moći slati poruke i fotografije sa terena.

 

Odlučna u namjeri da suzbije nelegalnu gradnju i nedozvoljeno zauzimanje javnih površina Općina Centar putem Inspektorata vodi aktivnu kampanju kontrole terena i gradnje objekata na svom području, a uvođenje Viber broja je još jedan doprinos ovoj kampanji.

 

Iz Inspektorata Općine Centar su naglasili da će svaki zahtjev biti detaljno analiziran nakon čega će, na osnovu procjene, inspektori izlaziti na teren i reagovati.

 

Istovremeno, upućujemo apel građanima koji putem Viber broja budu vršili prijave da u porukama pojasne i lokalitet kako bi inspektori mogli brže reagovati.

 

Građani sve eventualne nepravilnosti mogu prijaviti i na dežurni telefon Inspektorata Općine Centar na broj 061-488-842, direktno na broj komunalne inspekcije 033-562-499, te putem Otvorene linije ili mobilne aplikacije „mojcentar“.