Održan treći po redu Bike Fest

U nedjelju je na poligonu ispred stadiona „Asim Ferhatović Hase“ na Koševu, te na atletskoj stazi ovog stadiona održan treći po redu Bike fest Općine Centar.

Nakon što je obavljena prijava i registracija učesnika na parkingu pored stadiona Koševo, koji je privremeno pretvoren u biciklistički poligon, mladi učesnici su testirali svoje vještine i izdržljivost na biciklu gdje su morali prolaziti kroz kapije, obilaziti prepreke, te razne rampe kako bi stigli ponovo do cilja.

 

Nakon toga je održana utrka sa biciklima gdje su učestvovali učenici osnovnih škola sa Centra. Na kraju manifestacije organizator ovog takmičenja Javna ustanova „Centar za sport i rekreaciju“ je najboljima obezbijedila prigodne nagrade, gdje su prva tri učesnika dobili zaštitne kacige i rukavice za biciklizam, pumpu za gume, te mjerač brzine. Organizator takmičenja je također za osvajača četvrtog mjesta obezbijedio utješnu nagradu, zaštitnu kacigu za biciklizam.

 

Ciljevi ovog projekta su, pored socijalnog efekta, druženje kroz takmičenja u biciklističkim disciplinama, upoznavanje o pravilima i sigurnosnim aspektima s obzirom na saobraćajno–sigurnosne mjere, kao i omasovljenje biciklizma, te motiviranje građana da se što više bave sportom i rekreacijom kao zdravim načinom života.