Općina Centar izdvojila sredstva Gradu Bihaću za nabavku cisterne

U četvrtak 3. oktobra 2019. godine u Općini Centar je upriličeno potpisivanje ugovora o dodjeli finansijskih sredstava Gradu Bihaću za sufinansiranje nabavke vatrogasne cisterne.

U ime Općine Centar koja će za ovaj projekat izdvojiti iz svog budžeta 30.000 KM, ugovor je potpisao načelnik dr. Nedžad Ajnadžić koji je ovom prilikom kazao da ova lokalna jedinica ima namjeru nastaviti finansijski podržavati općine i gradove iz cijele Bosne i Hercegovine u skladu sa svojim mogućnostima. U ime Grada Bihaća ugovor je potpisao gradonačelnik Šuhret Fazlić.

 

Navedena sredstva će biti u roku od pet dana prebačena na račun Grada Bihaća kako bi mogli započeti nabavku vatrogasne cisterne koju će koristiti pripadnici Vatrogasne jedinice Služba civilne zaštite Grada Bihaća.

 

Prema odredbama potpisanog ugovora Grad Bihać se obavezuje da po realizaciji navedenog projekta nabavke vatrogasne cisterne finansijeru dostavi izvještaj sa pratećom finansijskom dokumentacijom.

 

Današnjem potpisivanju ugovora su u ime Općine Centar prisustvovali savjetnici općinskog načelnika Osmo Babić, Bećir Sirovina i Mustafa Resić, kao i pomoćnik načelnika za civilnu zaštitu i mjesne zajednice Vahid Bećirević.