Završen veliki dio poslova na postavljanju kamene kocke u Ulici kralja Tvrtka

U dosadašnjem toku radova na rekonstrukciji Ulice kralja Tvrtka na Marijin dvoru radnici angažovane firme „Grakop“ iz Kiseljaka su završili veliki dio posla.

Prvi dio ove saobraćajnice između Kranjčevićeve i Ulice Augusta Brauna je obnovljen i pušten u promet saobraćaja motornih vozila. Na drugom dijelu između ulica Augusta Brauna i Maršala Tita je do sada završena oko polovina posla postavljanja kamene kocke, što predstavlja završnu fazu rekonstrukcije Ulice kralja Tvrtka.

 

Završetak radova najviše zavisi od vremenskih prilika.

 

Tokom izvođenja radova koji su započeli u julu ove godine nakon uklanjanja stare kamene kocke duž saobraćajnice i starog asfalta duž trotoara postavljena je nova podloga i tampon. Nakon toga je duž saobraćajnice izgrađena armirano-betonska ploča debljine 15 centimetara za bolju nosivost. Postavljeni su novi poklopci od livenog željeza na šahtove za odvod površinskih voda i nivelisani šiberi za vodu i rešetke za odvod.

 

Također je urađeno asfaltiranje trotoara sa obje strane ulice, te je ostalo da se još ugradi kamena kocka na manjem dijelu ulice čija ukupna dužina iznosi oko 230 metara.

 

Ovaj projekat finansira Općina Centar koja je iz svog budžeta izdvojila 306.540 KM.