Škola poduzetništva Općine Centar

Pod pokroviteljstvom Općine Centar i ove godine Udruženje „Idea“ organizira „Školu poduzetništva Općine Centar“ koja će se održati u periodu od 14. oktobra do 8. novembra 2019. godine.

Projekat je namijenjen edukaciji mladih ljudi, žena, nezaposlenih osoba i drugih ugroženih kategorija o mogućnostima pokretanja i uspješnog vođenja vlastitog biznisa. Osnovna ideja je ohrabrivanje polaznika i unapređenje njihovih znanja, u smislu razvoja poduzetničkog duha i ideja, u cilju aktivnog uključenja u društveni život i unapređenja kvaliteta života, kako pojedinca, tako i zajednice u cjelini.

 

Škola poduzetništva je intenzivni petodnevni trening o pokretanju i uspješnom vođenju sopstvenog biznisa, a posebno je korisna za sve mlade ljude koji namjeravaju aplicirati za općinske poticaje osnivanju start-up biznisa.

 

Projekat je rezultat višegodišnjeg iskustva predavača, a osim prezentacije neophodnih teoretskih koncepata uključuje i prezentaciju praktičnih savremenih znanja i slučajeva iz prakse, individualne i grupne diskusije i zadatke, prezentaciju video materijala, aplikaciju stečenog znanja u formi kreiranja poslovnog plana, te digitalnih marketing kampanja.

 

Predavanja će biti podijeljena u četiri grupe. Škola poduzetništva za prvu grupu bit će realizovana od 14. do 18. oktobra, za drugu od 21. do 25. oktobra, za treću od 28. oktobra do 1. novembra, a za četvrtu od 4. do 8. novembra 2019. godine. Predavanja će biti održana u terminu od 9 do 14 sati.

 

Saradnici Udruženja „Idea“ će raditi na pružanju besplatnih savjetodavnih usluga vezanih za eventualno pokretanje i razvoj biznisa polaznika tokom dvanaest mjeseci nakon završetka edukacije.

 

Svi zainteresovani za učešće na jednom od treninga se trebaju registrovati putem online obrasca koji se nalazi na http://bit.ly/2m6ZYLX

 

Edukacija će biti organizovana u konferencijskoj sali Cinema City Sarajevo u Ulici Maršala Tita 26, a za sve učesnike će biti obezbijeđen ručak i osvježenje.

 

Sve dodatne informacije možete dobiti putem maila i facebook stranice: udruzenje.idea@gmail.com / facebook.com/udruzenje.idea.