Potpisani ugovori sa upraviteljima stambenih zgrada o finansiranju nužnih popravki

U ponedjeljak, 30. septembra 2019. godine, u prostorijama Općine Centar načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je potpisao ugovore sa predstavnicima upravitelja stambenih zgrada o finansiranju i sufinansiranju nužnih popravki.

Tako je sa predstavnikom firme OKI upravitelj d.o.o. Sarajevo Kerimom Fejzićem potpisan ugovor na osnovu kojeg će sanaciju dijela ravnog krova stambene zgrade u ulici Antuna Hangija 11 sufinansirati Općina Centar sa 6.000 KM, a etažni vlasnici sa 7.176,54 KM.

 

Sa direktorom firme SARAJEVOSTAN d.o.o. Fuadom Haskićem potpisan je ugovor na osnovu kojeg će Općina Centar ovom upravitelju uplatiti 1.602,90 KM za sanaciju vanjskog stepeništa zgrade u ulici Branilaca Sarajeva 32 D i 1.014,98 KM za nužne popravke u stubištu stambenog objekta u ulici Kaptol 2.

 

Potpisivanju ugovora prisustvovali su i predstavnici stanara iz navedenih ulica koji su izrazili zahvalnost Općini Centar i načelniku Ajnadžiću na izdvojenim sredstvima za finansiranje i sufinansiranje nužnih popravki.

 

Načelnik Ajnadžić je kazao da će Općina Centar u skladu sa mogućnostima nastaviti izdvajati sredstva za ovu namjenu.

 

-U narednom periodu osim finansiranja i sufinansiranja nužnih popravki planiramo pokrenuti kampanju utopljavanja objekata individualnog i kolektivnog stanovanja. S obzirom da se radi o velikom poduhvatu, svakako će biti potrebno da se osim lokalne zajednice uključe i upravitelji, ali i građani, istakao je Ajnadžić.