Na sceni u Jelićevoj repriza predstave Željka Pervana „Predzadnji put“

Zbog velikog interesovanja publike, u prostorijama Centra kulture i mladih Općine Centar (Jelića 1) u subotu, 12. oktobra 2019. godine sa početkom u 20 sati ponovo će biti odigrana predstava „Predzadnji put“, jednog od najomiljenijih hrvatskih komičara Željka Pervana.

Dijagnostičar i urnebesan hroničar političke i društvene zbilje karijeru komičara započeo je sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća u kultnoj emisiji Radija 101 „Zločesta djeca“.

 

Željko Pervan majstor je improvizacije, obožavatelj Slovenaca, smrknuti profesor, živahni govornik i komentator hrvatske svakodnevice i njene želje da uđe u Europsku uniju u kojoj su Grčka, Bugarska „koja ima 24 kilometra autoputa“ i Italija u kojoj, čuo je, „nema mita i korupcije“. Komentira i akciju „Kupujte hrvatsko“. „S čim?“, pita se on, što mu je tek uvod da malo prokomentira cijene i kvalitetu hrvatskih proizvoda i razne kupovne navike ljudi (rasprodaja zimskih kaputa: a kao da ima i ljetnih kaputa?!). Nezaobilazna tema su i Slovenci te veličina njihove države: kaže da svoje ribe sve znaju po imenu...

 

U predstavi „Predzadnji put“, s kojom je napunio nekoliko velikih sala koncertne dvorane „Vatroslav Lisinski“, verbalnim slikanjem obuhvatio je sve aspekte ljudskog postojanja i pripremio javnost za ponovni susret sa čistim humorom bez ikakvih rekvizita: čovjek i njegova duhovitost.

 

Povodom izvedbe predstave „Predzadnji put“, sutra će u prostorijama Centra kulture i mladih (Jelića 1) biti održana konferencija za medije sa početkom u 18 sati.