Počeo 5. Viva film festival

U prostorijama Centra kulture i mladih Općine Centar (Jelića 1), a u organizaciji Udruženja „Viva“, jučer je počeo 5. Internacionalni Viva film festival, koji će trajati do 21. septembra.

Festival je u isto vrijeme domaća i međunarodna natjecateljska filmska smotra umjetničkih dostignuća u području dokumentarnog filma i videa.

 

Festival ima dvije glavne programske komponente i to službeni prateći program te nekonkurentne projekcije, radionice i druge sadržaje. Učesnici su slobodni i legalni producenti registrirani za produkciju filmova. Festival uključuje i programe koji nemaju natjecateljski karakter, poput retrospektive, izložbe, radionice, a filmovi mogu biti kratki, srednje dugi ili dugi.

 

Natjecanje ima četiri kategorije: religija (tematski filmovi koji promoviraju specifičnosti religije, u cilju zbližavanja, razumijevanja i međuvjerske tolerancije), ekologija (filmovi koji promoviraju prirodnu baštinu u svrhu poticanja razvoja svijesti o okolišu), turizam (filmovi koji promoviraju turistički potencijal zemlje) i omladinska BiH (filmovi koje produciraju mladi filmaši iz Bosne i Hercegovine).