Do kraja ovog mjeseca planiran završetak radova u Ulici Koševo

Sa završetkom radova na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže duž Ulice Koševo u dužini od 270 metara stekli su se uslovi za nastavak rekonstrukcije saobraćajnice pomenute ulice na dionici od Bolničke ulice, odnosno Ulice Patriotske lige do Ulice Sutjeska.

Kako bi radovi bili okončani u što kraćem vremenskom roku načelnik dr. Nedžad Ajnadžić je sa direktorom KJKP „Vodovod i kanalizacija“ Enverom Hadžiahmetovićem i predstavnicima firme „Grakop“ dogovorio da radovi budu izvođeni u dvije smjene do 21 sat navečer.

 

–Ovog vikenda je komunalno preduzeće „Vodovod i kanalizacija“ završilo sa poslovima oko rekonstrukcije vodovodne i kanalizacione mreže tako da smo u poziciji da nastavimo pripreme za asfaltiranje. Trenutno radimo na stavljanju slivničkih betonskih kaca za ugradnju šahtova za odvod, ali i nasipanje novog tampona na mjestima gdje su urađeni prokopi za vodovodne instalacije gdje je neophodno vratiti betonske ivičnjake i podlogu duž trotoara. Paralelno sa ovim radimo na nasipanju tampona i pripremi terena. Prema našim procjenama, sa postavljanjem prvog sloja asfalta možemo početi naredne sedmice i radove možemo završiti do kraja mjeseca kako je i planirano, objasnio je Mujo Topalović, šef gradilišta građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka.

 

U prvoj fazi projekta rekonstrukcije  dijela Ulice Koševo, od raskrsnice sa Ulicom Patriotske lige do raskrsnice sa Ulicom Sutjeska u dužini od 270 metara, uklonjen je oštećeni asfalt i kolovozna konstrukcija, te je u toku postavljanje novog tamponskog sloja debljine 30 cm. Na kraju radova će biti postavljena dva sloja asfalta oznake SMA debljine 14 cm. Također će biti urađena zamjena poklopaca, slivnika, rešetki, te nivelacija šahtova na novu kotu. Prije početka radova u Ulici Koševo okončani su radovi na rekonstrukciji dijela Bolničke ulice, između raskrsnica sa ulicama Stjepana Tomića i Patriotske lige, u dužini od 440 metara. Ukupna vrijednost radova u dijelovima ulica Bolnička i Koševo je nešto više od 704.000 KM.