Općina Centar finansijski podržala projekt „POKRENI SE – Olimpova škola judoa i besplatni kurs samoodbrane“

Zahvaljujući finansijskoj podršci Općine Centar Udruženje Judo klub „Olimp“ realizira projekat pod nazivom „POKRENI SE – Olimpova škola judoa i besplatni kurs samoodbrane“.

Naime, suočavanje sa nasiljem među mladima, te njegovo uspješno rješavanje, zahtijeva aktivno i podjednako djelovanje mnogih segmenata društva – od porodice, odgojno-obrazovnih institucija na svim nivoima, pojedinaca i nevladinih organizacija i udruženja do lokalne i regionalne zajednice. Sveukupni cilj projekta je da svi društveni akteri pridonose stvaranju sigurnijeg, tolerantnijeg i miroljubivijeg društvenog okruženja u kojem žive i odrastaju djeca i mladi. Sport zasigurno predstavlja metod koji može pridonijeti uspješnijem planiranju i provođenju mjera i aktivnosti u sprječavanju nepoželjnih ponašanja, te dovesti do ispunjenja zajedničkoga cilja - osiguravanja sigurnijeg i slobodnijeg življenja djece.

 

Ciljna grupa projekta su osnovci i srednjoškolci, odnosno dječaci i djevojčice dobi od 7 do 18 godina, a razlog za to je kompleksnost problematike sa kojom se susreće ova populacija. Realizacija projekta traje pet mjeseci, a bit će obuhvaćeno 35 mladih sa područja općine Centar. Treninzi se održavaju dva puta sedmično, i to srijedom i petkom od 18 do 19,15 sati u prostorijama Univerzalnog studija Atletiko (ulica Mis Irbina 10).

 

Informacije za upit moguće je dobiti putem telefona 061/330-879; 062/532-468 ili 060/3447-640 ili putem e-mail-a: aneslicina@gmail.com

 

Podsjećamo, podršku u ukupnom iznosu od skoro 300 hiljada konvertibilnih maraka dobilo je ukupno 26 projekata organizacija civilnog društva.