U toku upis u univerzalnu školu sporta

Preko hiljadu mališana besplatno trenira u okviru projekta „365 sport plus“

Imajući u vidu da je organizovani oblik tjelesne aktivnosti jako značajan u odrastanju djeteta i da predstavlja bazu za pravilan razvoj, kako sa zdravstvenog, tako i sa psihološkog aspekta, Općina Centar iz godine u godinu obezbjeđuje sve značajnija sredstva za sport, iako ta oblast nije u njenoj direktnoj nadležnosti.

Sport je izazov današnjice za mlade ljude, a društvena zajednica ima zadatak da ih usmjerava na ispravan put i u tom smislu Općina je u saradnji sa Javnom ustanovom „Centar za sport i rekreaciju“ pokrenula projekat „365 sport plus“, u okviru kojeg više od hiljadu osnovaca sa područja ove lokalne zajednice trenira različite sportove.

 

Djeca koja se bave sportom razvijaju samostalnost, lakše sklapaju prijateljstva i poboljšavaju sposobnost koncentracije. Sudjelovanje u sportu može pomoći u izgradnji samopouzdanja i socijalnih vještina, a također može podučiti djecu o prednostima postavljanja ciljeva i stalnim treninzima.

 

U toku je upis u besplatnu univerzalnu školu sporta, a treninzi se održavaju srijedom i petkom u terminu od 17,45 do 19 sati.

 

Za sve dodatne informacije i prijave, možete se obratiti JU „Centar za sport i rekreaciju“, Mis Irbina 10/II Sarajevo, na broj telefona 033/268-760 ili putem e-mail-a: haris.fazlagic@csrsa.ba