Općina Centar podržala 11. međunarodni vaterpolo turnir „Sarajevo Champions Challenge"

Jedanaesti po redu međunarodni vaterpolo turnir „Sarajevo Champions Challenge" bit će održan od 13. do 15. septembra na Olimpijskom bazenu Otoka, a Općina Centar na čelu sa načelnikom dr. Nedžadom Ajnadžićem, kao odgovorna lokalna zajednica, finansijski je pomogla održavanje ove sportske manifestacije.

Organizacijom ovog turnira direktno se radi na sveobuhvatnoj afirmaciji i promociji vaterpolo sporta u BiH, čemu je Olimpijski bazen u Sarajevu kao organizator dao značajan doprinos do sada.

 

Učešće na turniru najavili su renomirani europski vaterpolo klubovi, a dodatno ohrabrenje i poticaj za sve ljubitelje vaterpolo sporta u našoj zemlji je učešće i vaterpolo reprezentacije Bosne i Hercegovine na ovom turniru.

 

„Sarajevo Champions Challenge" predstavlja jedno od najjačih europskih vaterpolo takmičenja, a podršku takmičenju dala je i Europska asocijacija za plivanje i vaterpolo (LEN). Suorganizatori turnira su vaterpolo savezi Bosne i Hercegovine i Kantona Sarajevo.

 

Organizatori su iskazali zahvalnost Općini Centar i načelniku dr. Nedžadu Ajnadžiću na ukazanoj podršci u organizaciji turnira.