Započela izgradnja prvog street workout parka u Centru

Načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić je zajedno sa saradnicima iz Službe za investicije, komunalni razvoj i planiranje, te sa svojim savjetnikom za investicije Mustafom Resićem obišao gradilište gdje su u toku radovi na izgradnji prvog street workout parka u Centru, tačnije na lokaciji parka kod nekadašnje Austrijske kuće preko puta naselja Ciglane.

Prije sedam dana je firma „Flex Invest“ d.o.o. Sarajevo započela sa radovima na izgradnji „fitness“ centra na otvorenom kojeg će naši sugrađani moći besplatno koristiti za unapređenje svoje kondicije i poboljšanja zdravlja.

 

Radove finansira Općina Centar u iznosu od 19.860 KM, dok je rok za završetak prema potpisanom ugovoru 30 dana.

 

Do sada su urađeni zemljani radovi pripreme terena i tokom sedmice je planirano da bude izgrađena betonska ploha preko koje će biti postavljena zaštitna gumena podloga. Također je planirano postavljanje betonskih ivičnjaka oko nove betonske plohe.

 

Na kraju radova će biti instalirane četiri street workout sprave za vježbanje koje će biti dopremljene početkom septembra ove godine.

 

Tokom obilaska načelnik Ajnadžić je najavio početak izgradnje objekta u kojem će biti smješteni Centar za zdravo odrastanje i Evropska kuća nacionalnih manjina, a čiji početak je planiran tokom naredne godine, kao i uspostavu aleje velikana u ovom parku gdje bi bile postavljene biste značajnih osoba i velikih prijatelja Bosne i Hercegovine i Sarajeva.