Načelnik Ajnadžić uručio zaštitnu obuću pripadnicima sektora za policijsku podršku

U ponedjeljak, 29. jula 2019. godine u prostorijama Jedinice za specijalističku podršku MUP-a Kantona Sarajevo načelnik Općine Centar dr. Nedžad Ajnadžić potpisao je ugovor o davanju na korištenje zaštitne obuće pripadnicima sektora za policijsku podršku.

Naime, Općina Centar je izdvojila gotovo 56.000 maraka za nabavku zaštitne obuće i ustupila je na korištenje Jedinici za specijalističku podršku MUP-a Kantona Sarajevo, sektoru za policijsku podršku. Time je nastavljena dugogodišnja praksa Općine Centar da snažno podržava rad organa bezbjednosti i izdvaja značajna sredstva iz budžeta za ulaganje u policijske strukture.

 

Prema riječima načelnika Ajnadžića, Općina Centar godinama pomaže rad policijskih organa, a donacija zaštitne obuće je samo nastavak dobre saradnje.

 

-Mi svake godine izdvajamo sredstva za opremanje jedinica policije i poboljšanje uslova njihovog rada, a takvu praksu planiramo nastaviti i u budućnosti. Policajcima smo nabavljali uniforme, video-nadzor, računarsku opremu, vozila, a sve u cilju pružanja što kvalitetnijih usluga građanima i većeg stepena sigurnosti. Nadam se da će i ova donacija biti od koristi pripadnicima sektora za policijsku podršku, kazao je Ajnadžić.

 

Načelnik sektora kriminalističke policije, glavni inspektor Milorad Bašić se zahvalio na ovoj donaciji, ali i na sveukupnoj podršci koju im Općina Centar godinama pruža.

 

-U ime MUP-a Kantona Sarajevo, Jedinice za specijalističku podršku i u svoje ime zahvaljujem se načelniku Ajnadžiću i Općini Centar na ovoj donaciji koja će nam umnogome olakšati rad. Općina Centar je jedna od rijetkih lokalnih zajednica koja nam pomaže i svake godine izdvaja sredstva za razne namjene, dodao je Bašić.

 

Podsjećamo, u posljednjih nekoliko godina za opremanje policije ova lokalna zajednica izdvojila je preko 550 hiljada maraka, a sa ovakvom podrškom, kako je to naglašeno, nastavit će i u budućnosti.