Projekt „Fitness ljeto 2019“ okuplja sve više učesnika

„Fitness ljeto 2019“ na terenu Atletskog kluba „Sarajevo“, projekt koji realizuje Udruženje građana „Klub sporta Fit & Fun“ uz finansijsku podršku Općine Centar, privlači sve veći broj zaljubljenika sporta i zdravih stilova života svih starosnih kategorija koji dva puta sedmično uživaju u dobroj zabavi, ali i izuzetno ozbiljnim treninzima.

Realizacija projekta je započela 8. jula, a trajat će do 31. jula 2019. godine. Za sve koji žele postići ili održati formu, besplatni treninzi realizuju se na terenu Atletskog kluba „Sarajevo“ dva puta sedmično i to ponedjeljkom od 19 i srijedom od 18 sati. Treninge, u trajanju od 60 minuta, vode stručni treneri ovog kluba, a na programu su različiti oblici grupnog vježbanja prilagođeni svakom uzrastu i bilo kojem nivou kondicijske pripreme.

 

Osnovni cilj projekta je da što veći broj građana stekne naviku vježbanja, shvati važnost tjelesne aktivnosti, te nastavi voditi brigu o svom zdravlju i izgledu i po završetku projekta. Prijaviti se mogu svi koji se žele baviti rekreativno nekom vrstom aktivnosti, fitnessa ili aerobika, a učešće je besplatno.

 

Projekt je već prvog dana privukao interesovanje velikog broja naših sugrađana svih starosnih kategorija koji su na svježem zraku i u prirodnom okruženju vježbali sa iskusnim trenerima fitnessa.

 

Pozivamo sve zainteresirane građane da budu dio dobre zabave, te da na svježem zraku i u prirodnom okruženju potpuno besplatno učine nešto korisno za svoje zdravlje.