Zaustavljeno izlijevanje fekalija u podrumske prostorije u zgradi na Koševskom brdu

Stanovnicima stambene zgrade u Ulici Zuke Džumhura broj 28 na Koševskom brdu veliki problem je predstavljala dotrajala kanalizaciona mreža koja je ispuštala fekalije u podrumske prostorije ove zgrade.

Kvar na mreži određeno vrijeme niko nije popravljao jer su upravitelj zgrade i KJKP „Vodovod i kanalizacija“ prebacivali nadležnost jedni na druge. Stoga su se stanari ove zgrade, putem svog predstavnika Mirsada Begića, obratili načelniku Općine Centar dr. Nedžadu Ajnadžiću za pomoć koji je, sa željom da riješi ovaj veliki problem stanara, naložio općinskim službama da pokrenu procedure kako bi se kvar sanirao.

 

Prvo je Služba za civilnu zaštitu i mjesne zajednice angažovala pripadnike Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Bjelave“ koji su 22. decembra prošle godine iscrpili fekalije iz podruma ove zgrade. Putem Službe za investicije, komunalni razvoj i planiranje potpisan je zaključak o izdvajanju finansijskih sredstava iz općinskog budžeta za potrebe sanacije dijela fekalne kanalizacije i revizionog okna, čime je riješen veliki problem stanara.

 

Finansijska sredstva su uplaćena na račun upravitelja zgrade firme „Hetig“ koja je krajem prošle sedmice okončala radove na sanaciji dijela fekalne kanalizacije. Tim povodom je načelnik Ajnadžić zajedno sa svojim saradnicima i predstavnicima Mjesne zajednice „Koševsko brdo“ posjetio ovu lokaciju gdje je razgovarao sa stanarima.

 

-Zadovoljni smo urađenim poslom posebno zbog naših sugrađana kojima smo riješili jedan veliki problem. Na ovome ne namjeravamo stati, planiramo pokrenuti proceduru postavljanja drenažnog sistema oko ove zgrade kako bismo trajno riješili problem vlage, pojasnio je Ajnadžić.